Speelewei 2024

GBS 't Haegje
  • ma 8 juli 2024 09:00 tot vr 16 augustus 2024 16:00

Speelewei is sinds 1989 het gemeentelijk vakantiespeelplein van Haacht tijdens de zomervakantie. Het is een plaats waar kinderen spelen en plezier maken. Onze animatoren zorgen steeds voor een zomer vol toffe activiteiten voor de kinderen, terwijl ze zelf ook ongelooflijk veel plezier maken en een leuke zomervakantie beleven. Deze wisselwerking maakt ons speelplein al jarenlang zo’n succes.

Speelewei is zoveel meer dan gewoon kinderopvang. Op Speelewei is spelen ons doel, plezier maken is ons eindproduct. Wij streven ernaar dat zowel kinderen als animatoren zo de vakantie écht beleven, door middel van een gevarieerd, prikkelend en uitdagend speelaanbod. Dit maakt van Speelewei echt jeugdwerk: een organisatie voor en door kinderen en jongeren.

Naast een gevarieerd en uitdagend speelaanbod, willen we ook diversiteit aanmoedigen en zoveel mogelijk kinderen (en animatoren) met speciale noden verwelkomen en betrekken in onze werking. Door het onderhouden van een uitgebreide inclusiewerking worden kinderen met bepaalde fysieke of mentale noden maximaal in de reguliere werking betrokken. Zo willen we een plaats zijn waar alle kinderen zich goed kunnen voelen en zich kunnen uitleven. We spelen in op de noden van het individu door te observeren, met hen mee te spelen en te luisteren om hun noden dan binnen activiteiten te laten passen. Zo kan iedereen meespelen met de groep. We geven geen stempels; iedereen is gelijk én uniek.

Er is opvang van 7.30 tot 18 uur. Opgelet: op feestdagen is er geen speelplein. 

Locatie

GBS 't Haegje
Verhaegenlaan 7 , 3150 Haacht

Leeftijd

vanaf 3 tot 15 jaar