Boekenstoet

Gepubliceerd op dinsdag 24 nov 2020 om 00:00
De Boekenstoet is een voorleesproject-aan-huis voor anderstalige of sociaal kwetsbare kinderen van 4 tot 12 jaar in de gemeente Haacht.

De coronamaatregelen laten voorlopig nog geen opstart toe. We houden je op de hoogte!

Lezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Met ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant starten het Huis van het Kind en HaBoBIB schooljaar 2020-2021 met het project ‘Boekenstoet’.

Dit voorleesproject richt zich tot anderstalige of taalzwakke kinderen van 4 tot 12 jaar. Het brengt het plezier van voorlezen bij deze kinderen aan huis. Van februari tot mei komt een voorleesvrijwilliger aan huis en ontdekken de kinderen samen methun ouders wat verhalen kunnen betekenen. MetBoekenstoet geven we gezinnen, waar lezen en boeken geen evidentie zijn, een duwtje in de rug. Ze bezoeken ook een keer samen de bib. Zo komen de kinderen op een leuke, interactieve manier in contact met het Nederlands wat de taalstimulering en het leesplezier bevordert. Wanneer het leesplezier voet aan de grond krijgt in het gezin, groeit de motivatie om boeken in huis te halen.

Heb je vragen? Contacteer

HaBoBIB: Kirsten.Druez@habobib.be - 015 62 70 29
team Jeugd & Welzijn: jeugd@haacht.be - 016 26 94 32