De kindergemeenteraad bracht een bezoek aan Kringwinkel ViTeS

Gepubliceerd op woensdag 29 mrt 2023 om 11:23
De kindergemeenteraad werkt dit jaar rond het thema kinderarmoede en zamelde samen met het Huis van het Kind en HaBoBIB, tweedehands kinder- en jeugdboeken in voor Kringwinkel ViTeS. Bij een bezoek met rondleiding aan de Kringwinkel, overhandigde de kindergemeenteraad de ingezamelde boeken.

Op woensdag 29 maart 2023 bracht de kindergemeenteraad een bezoek aan Kringwinkel ViTeS in Wespelaar. De kindergemeenteraad werkt dit jaar rond het thema kinderarmoede en werkt ook zelf actief mee aan de bestrijding van kinderarmoede in Haacht.

Inzameling van kinder- en jeugdboeken

Omdat het versterken van de leesvaardigheid een belangrijk onderdeel is van de bestrijding tegen armoede, organiseerde de kringwinkel een regionale kinder- en jeugdboekeninzamelactie i.k.v. de jeugdboekenmaand in de maand maart. Zo wil de kringwinkel lezen nog beter toegankelijk maken voor elk kind.

De Haachtse kindergemeenteraad zamelde, samen met lokale partners Huis van het Kind Haacht en HaBoBIB, tweedehands kinder- en jeugdboeken in voor Kringwinkel ViTeS. De kindergemeenteraad maakte er onderling een vriendschappelijke wedstrijd van om per school zo veel mogelijk boeken in te zamelen. 

Bezoek aan Kringwinkel ViTeS

Vandaag bracht de kindergemeenteraad een bezoek aan Kringwinkel ViTeS in Wespelaar, waar de kinderen de ingezamelde kinder- en jeugdboeken konden overhandigen aan de kringwinkel. Deze boeken zullen verdeeld worden aan kwetsbare kinderen en gezinnen en aan de partnerorganisaties die deze gezinnen ondersteunen.

Voorts stonden er nog een receptie, een rondleiding doorheen de kringwinkel met uitleg over het aanbod en de werking en een quiz op het programma. Met de geschenkbon die zij bij de quiz wonnen konden de kinderen na afloop nog iets kleins aankopen in de kringwinkel.