Speelewei


Ben je op zoek naar een superfijn speelplein voor je kinderen tijdens de zomervakantie?


Speelewei is sinds 1989 het gemeentelijk vakantiespeelplein van Haacht tijdens de zomervakantie. Het is een plaats waar kinderen spelen en plezier maken. Onze animatoren zorgen steeds voor een zomer vol toffe activiteiten voor de kinderen, terwijl ze zelf ook ongelooflijk veel plezier maken en een leuke zomervakantie beleven. Deze wisselwerking maakt ons speelplein al jarenlang tot een succes.


Speelewei is zoveel meer dan gewoon kinderopvang.


Op Speelewei is spelen het doel op zich, geen middel: plezier maken is ons eindproduct.
Wij streven ernaar om zowel kinderen als animatoren de vakantie écht te laten beleven, door middel van een gevarieerd, prikkelend en uitdagend speelaanbod.
Dit maakt van Speelewei echt jeugdwerk: een organisatie voor en door kinderen en jongeren.

Naast het aanbieden van een gevarieerd en uitdagend speelaanbod, moedigen we ook diversiteit aan en verwelkomen en betrekken we zoveel mogelijk kinderen (en animatoren) met bepaalde fysieke en/of mentale noden in onze reguliere werking. Zo willen we een plaats zijn waar alle kinderen zich goed voelen en waar ze zich kunnen uitleven ongeacht hun bagage. We spelen in op de noden van het individu door te observeren, door met hen mee te spelen en te luisteren. Zo kan iedereen meespelen met zijn/haar groep. Kinderen die 'anders' zijn, willen we geen stempel geven; iedereen is gelijk en uniek. Meer info over onze inclusiewerking vind je hier.

  • Om je kind in te schrijven voor Speelewei, klik hier. Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 2 maart 2024 om 10 uur.

  • Wil je meer info over de praktische werking in 2024, klik hier.

  • Wil je graag onze animatorenploeg versterken? Meer info over onze animatorenwerking vind je binnenkort via deze link.