Vormingen

17 Mei 2022 (19 - 22 uur) EHBO bij baby’s en kinderen - volzet

Geef je het best een kusje op de wonde? Nee, eigenlijk niet. Toch hoeft het niet veel moeilijker te zijn dan dit wijdverspreide gezegde.

Wie zorg draagt voor jonge kinderen, hoeft geen grote expert te zijn om eerste hulp te kunnen bieden in eenvoudige of zelfs ernstigere situaties. Door enkele basishandelingen te leren kan je al veel doen.

We leren je wat je zelf kan doen bij vaak voorkomende verwondingen en bij specifieke ziektebeelden, en wanneer je gespecialiseerde hulp moet raadplegen.

Wees er snel bij. Het aantal deelnemers is beperkt.

Schrijf je hier in!

18 Mei 2022 (20 - 21.30 uur): Mondzorg bij kinderen - workshop

Workshop mondzorg bij kinderen

Een mooi gebit en een stralende glimlach, dat willen we allemaal. Alles start met goed, regelmatig en van jongsaf aan te poetsen. Ontdek via een workshop voor ouders hoe je je kind kan motiveren en informeren! 

Cijfers tonen aan dat extra aandacht aan mondzorg nodig is:

  • 49,2% van de Vlaamse 3-4 jarigen ging nog niet naar de tandarts (2018);
  • maar 50-60% van de kinderen (0-14 jaar) poetst twee maal per dag de tanden poetst? (gezondheidsenquête 2018). Tussen 2004 en 2013 was er wel over alle leeftijden heen een lichte stijging.

Daarom stomen twee laatstejaarsstudenten bachelor mondzorg aan de UCLL een interactieve sessie klaar aan de hand van heel wat educatief materiaal.

  • Hoe leer je je kind om goed te poetsen?
  • Welke tandpasta gebruik je best?
  • Kan je van die dagelijkse routine iets leuks maken?
  • Welke invloed heeft eten op de tanden?


Schrijf je hier in!

19 Mei 2022 (20 - 22 uur): Faalangst bij tieners

Misschien heb je je zoon of dochter wel al eens horen zeggen “Ik kan het niet” of “Het zal toch niet lukken”. Je merkt dat het zelfbeeld van je tiener niet meer is wat het ooit was. Wat kun je doen als je als ouder vaststelt dat je tiener faalangst heeft?

​Deze toegankelijke en praktische lezing geeft ouders de tools in handen om faalangst te herkennen en de juiste stappen te nemen om hun tiener te begeleiden in de overwinning van die faalangst. 

De spreker Vanessa Lauwers -  auteur, kinder- & jongerencoach, bezielster van ‘t Zonnekind - reikt handvaten aan die ouders toelaten om bij hun kind de ontwikkeling van een groeimindset te stimuleren.

Schrijf je hier in!