Week van de Groeilamp

Bekijk hier het programma voor de Week van de Groeilamp 2023


Week van de Groeilamp: Groot worden, dat gaat niet vanzelf

Jaarlijks laten we tijdens de 'Week van Groeilamp' van 16 tot en met 23 mei het licht extra schijnen op het thema opvoeden. Want groot worden, dat gaat niet vanzelf.

In samenwerking met de Gezinsbond en VCOK (Vormingscentrum Opvoeding en Kinderopvang) zetten we ouders, familie en opvoeders in de spotlight. Zij verdienen die aandacht omdat zij elke dag een veilige omgeving proberen te creëren voor kinderen en jongeren.

Het belang van een netwerk en ontmoeting

Iedereen die betrokken is bij de opvoeding van kinderen en jongeren weet dat opvoeden soms gepaard gaat met moeilijke momenten. Momenten van twijfel en ongerustheid. Er is geen licht zonder schaduw. En dat is helemaal oké. Er bestaan veel plaatsen waar je dan als opvoeder terecht kan. Ook die plaatsen zetten we graag in de kijker.

Met de jaarlijkse 'Week van de Groeilamp' willen we ook het belang van een netwerk benadrukken. Alle ouders, grootouders, andere mede-opvoeders en professionals ontmoeten elkaar, wat zorgt voor (h)erkenning en steun. 

“Tijdens de Week van de Groeilamp willen we opvoeden zichtbaar en bespreekbaar maken. Het is een proces van topdagen en dagen waarop het wat minder gaat. Dat is helemaal oké.” (Kirsten De Saeger, medewerker Opgroeien | EXPOO)

Activiteiten, lezingen en vormingen voor jong en oud

In de 'Week van de Groeilamp' programmeert het Huis van het Kind jaarlijks een ruim aanbod aan ouder-kindactiviteiten, infosessies of lezingen gelinkt aan het thema opvoeden, vormingen, ... voor ouders, grootouders, mede-opvoeders, maar ook leraren, kinderbegeleiders en andere professionals.

Het aanbod is gratis, maar voor sommige activiteiten moet je vooraf inschrijven.

Bekijk hier het programma voor 2023